Barszcz czerwony czysty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina z kością

    50 dag
  • buraki

    50 dag
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cebula

    1 sztuka
  • zakwas buraczany

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki należy oczyścić, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie pokroić w plasterki i ugotować. Następnie odcedzić. Mięso z kością zalać wodą i ugotować wywar lekko go soląc, dodać oczyszczoną włoszczyznę i pokrojoną cebulę. Następnie odcedzić. Wywar z mięsa należy połączyć z wywarem z buraków, zagotować dodając koncentrat z buraków, sok z cytryny, czosnek, pieprz ziarnisty i ziele angielskie, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 04.02.2012 19:11
idealny do krokietów
Goya 15.05.2011 19:54
mniam
szajba2 08.05.2011 16:26
lubię taki czysty barszcz do popitki
Barbara55 23.04.2011 18:03
dobre
kielcok1 24.03.2011 15:39
lubię jak każde danie jest czyste
rakow2 04.01.2011 14:52
barszcz czerwony niezastąpiony
Koper 22.11.2010 08:58
Kolor wyszedł prawdziwie barszczowy- to prawda :)
Iwusia 15.10.2010 19:11
piękny kolor to podstawa :) Twój jest super !!
loren83 27.07.2010 16:17
Bardzo lubię barszczyk czerwony, taki jak u ciebie na talerzu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat