Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt.
buraki czerwone 1 kg
limonka 2 szt.
cukier
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Do garnka wrzucamy umyte dwa skrzydełka i zalewamy wodą. Gotujemy do momentu aż pokażą się szumowiny.
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
W tym czasie obieramy buraki i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
Gdy zbierzemy szumowiny wrzucamy pokrojone buraki, majeranek, liście laurowe, z limonki wpuszczamy sok , doprawiamy pieprzem i 1 łyżką cukru. Gdy zacznie się gotować smak jest już państwa reprezentacją. Podajemy barszcz w bulionówkach. Smacznego
Krok 3 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak