Barszcz czerwony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    2 szt.
  • buraki czerwone

    1 kg
  • limonka

    2 szt.
  • cukier

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Barszcz czerwony foto
Do garnka wrzucamy umyte dwa skrzydełka i zalewamy wodą. Gotujemy do momentu aż pokażą się szumowiny.
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
W tym czasie obieramy buraki i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Barszcz czerwony foto
Gdy zbierzemy szumowiny wrzucamy pokrojone buraki, majeranek, liście laurowe, z limonki wpuszczamy sok , doprawiamy pieprzem i 1 łyżką cukru. Gdy zacznie się gotować smak jest już państwa reprezentacją. Podajemy barszcz w bulionówkach. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat