Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    2
  • włoszczyzna

  • buraki czerwone

    5
  • makaron muszelki

    1 opakowanie
  • liść laurowy

    2 listki
  • pieprz

    kilka ziarenek
  • ziele angielskie

    kilka szt
  • sól do smaku

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Barszcz czerwony
Ćwiartki z kurczaka myje i obieram ze skór .
Krok 2 - Barszcz czerwony
Gotuje w osolonej wodzie i z szumuje .
Krok 3 - Barszcz czerwony
Makaron gotuje w osolonej wodzie .
Krok 4 - Barszcz czerwony
Obieram i myje warzywa . Po z szumowaniu dodaje warzywa i buraczki . Gotuję do miękkości . Zamiast octu dodaje sok z cytryny przyprawiam do smaku . Zagęszczam zupę mąką i śmietaną .
Krok 5 - Barszcz czerwony
Makaron odcedzam

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smaczna_B

23.06.2015 16:30
pierwszy raz widzę , żeby barszcz jeść z makaronem ...nie bardzo to mi przypadło do gustu

Basiek102

13.04.2015 22:21
Taką zupkę uwielbia mój synek :)

mirosława4

13.04.2015 10:52
myślałam że to zupa owocowa :)

Ewelina1991

13.04.2015 09:20
nie jadłam nigdy barszczu z makaronem- ciekawie wygląda ;)

Mancia w kuchni

13.04.2015 08:47
myślałam, że to makaron z truskawkami :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat