Barszcz biały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Barszcz biały

    1 butelka
  • czosnek

  • Majeranek suszony Prymat

  • sól

  • cebula

    1 szt
  • żeberka

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • jajko ugotowane na twardo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar na kości (bez włoszczyzny) z liściem laurowym. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę i smażymy na maśle z odrobiną cukru (zabija zapach),tak żeby cebulka nam się nie przypaliła i nie zezłociła. Do wywaru dolewamy cebulkę z cziosnkiem i ok.0,5 l barszczu (uwaga żeby nie przekwasić), doprawiamy solą i majerankiem cały czas mieszając. Gdyby nasz barszcz był zbyt wodnisty, należy zagęścić mąką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 11.01.2014 12:06
pyszna zupa
ankaryba 05.03.2013 08:24
mój mąż uwielbia :-)
Łukasz15 28.02.2013 11:12
Często robię, jest pyszny
Anna146 27.07.2011 07:19
smacznie wygląda
Ania67 17.05.2011 08:47
pychotka
Tika4444 06.01.2011 18:59
fajny, głosik ode mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat