Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barsz z przodków zajęczych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przodek zajęczy
żurek 500 ml
bulion 1 litr
cebule 2
grzyby suszone 3
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barsz z przodków zajęczych

Grzyby zalej 100 ml wody i mocz godzinę.Cebule piecz 40 min w 200 stopniach.Obierz i posiekaj.Przodki zajęcze zalej bulionem mięsnym,dodaj cebulę i grzyby razem z wodą.Gotuj ok 1 h.Wywar przecedź,grzyby posiekaj a mięso oddziel od kości.Do wywaru wlej żurek,dodaj mięso i grzyby dopraw i zagotuj.Podawaj z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak