Bananowy koktajl z anyżową nutką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    1 sztuka
  • kefir

    180 g
  • cukier brązowy

    2 łyżeczki
  • Anyż nasiona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banana obrać ze skórki, podzielić na mniejsze kawałki i przełożyć go do plastikowego pojemnika. Do pojemnika z bananem przelać kefir oraz dodać do kefiru z bananem brązowy cukier i mielony anyż (anyż można dodać w ilości wedle swojego upodobania, ja dodałam dwie szczypty). Wszystkie składniki umieszczone w pojemniku zmiksować blenderem. Zmiksowany koktajl przelać do szklanki.
nogawkuchni
Koktajl jest dość gęsty, zawiesisty zatem najlepiej jest zjadać go łyżeczką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miodunka 15.03.2015 14:07
Smaczny i zdrowy koktajl!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat