Bananowa owsianka na mleku sojowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    3 łyżki
  • mleko sojowe

    3/4 szklanki
  • banan

    1 sztuka
  • miód

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki owsiane moczymy przez 10 min w niewielkiej ilości wody. Następnie w garnku podgrzewamy mleko i dodajemy płatki. Gotujemy do momentu, aż płatki będą mękkie a konsystencja będzie kleista. Gotową owsiank wykładamy na talerz i dodajemy odrobinę miodu do smaku. Czekamy chwilę, żeby owsianka troszkę odparowała. Na koniec banana kroimy w plastry i wykadamy na wierzch.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 31.10.2015 07:31
najlepsze śniadanko :)
aniagdz 30.10.2015 07:31
uwielbiam owsiankę zwłaszcza z napojem ryżowym :)
Łukasz15 29.10.2015 22:52
Bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat