Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany w anyżowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

bakłażan 700 g
cebula 1-2
ząbki czosnku 4-6
olej aromatyzowany 3 łyżki
sól
bulion 1/4 szklanki

sos

sos sojowy 1/2 szklanki
miód 3 łyżki
rodzynki 1/2 szklanki
anyż gwiazdki 3

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany w anyżowym sosie

Bakłażany pokrój w plastry .Cebule i czosnek zeszklij,włoż bakłażany,smaż na złoty kolor.Skrop bulionem lub wodą i dus ok 8 min.Rodzynki umyj i osącz,anyż utłucz w moździerzu..W garnku podgrzej sos sojowy dodaj anyż i rodzynki dus 30 min.Bakłażana przełóż do naczynia żaroodpornego,polej sosem,przykryj folią na 4-5h.Przed podaniem podgrzej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak