Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany nadziewane po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 sz
pieczarki 15 dkg
pomidor 1 szt
żółty ser 5 dkg
ser feta 20 dkg
koperek
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany nadziewane po grecku

Bakłażany kroimy wzdłuż na pół. Wycinamy miąższ tak aby wytworzyć rynienkę. Miąższ odkładamy a bakłażany smarujemy olejem , posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na 10 min w temperaturze 180 stopni. Miąższ z bakłażanów i pozostałe warzywa kroimy w kostkę , obsmażamy na oliwie z oliwek i mieszamy ze startym żółtym serem. Dodajemy koperek i przyprawy. Przygotowany farsz układamy na podpieczonych bakłażanach. Ser feta ścieramy na grubej tarce i posypujemy bakłażany. Wstawiamy do piekarnika jeszcze na około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.05.2016 17:56
lubimy bakłażany
Justi2401 27.05.2016 14:53
Uwielbiam zapiekane, faszerowane warzywa. Pyszności!
Mniam 27.05.2016 12:41
Bardzo lubię pieczone bakłażany :)
marzut 27.05.2016 12:30
Super bakłażany :)
mysza75 27.05.2016 09:52
uwielbiam pysznie wyglądają
w mojej kuchni 27.05.2016 09:03
same pyszności do zjedzenia
Łukasz15 26.05.2016 23:30
Bardzo dobre
Benita 26.05.2016 19:08
pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak