bakłażanowo-cukiniowa przystawka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • ser feta

    100 g
  • pomidor

    1 szt
  • bazylia

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana umyc i pokroić w średniej grubości plastry. Podsmażyć na oliwie do miękkości, dodając zioła (bazylię, sól i pieprz. Cukinie obrac i pokroić w plastry, podsmażyć.
Plaster bakłażana położyc na plasterku cukinii lub odwrotnie (zależy, które warzywo bedzie większe), nastepnie kawałek fety i plaster pomidora. Posolić, dodać pieprzy i szczypte bazylii. Zapiekać kilka minut.
Pycha!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 21.10.2015 19:12
dobrze to wygląda
kate.500 14.01.2013 08:26
bosko wyglada
annagebalska 03.12.2012 10:09
pyszne
elficzna 07.10.2012 22:30
ale cudeńko :) wyglada usper
BeataJ 03.10.2012 21:38
szybka, smaczna,zdrowa :)
emeslive 03.10.2012 20:30
Bardzo apetyczna przystawka, podoba mi się ten przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat