Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażanowo-cukiniowa przystawka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cukinia 1 szt
ser feta 100 g
pomidor 1 szt
bazylia do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażanowo-cukiniowa przystawka

Bakłażana umyc i pokroić w średniej grubości plastry. Podsmażyć na oliwie do miękkości, dodając zioła (bazylię, sól i pieprz. Cukinie obrac i pokroić w plastry, podsmażyć.
Plaster bakłażana położyc na plasterku cukinii lub odwrotnie (zależy, które warzywo bedzie większe), nastepnie kawałek fety i plaster pomidora. Posolić, dodać pieprzy i szczypte bazylii. Zapiekać kilka minut.
Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 21.10.2015 19:12
dobrze to wygląda
kate.500 14.01.2013 08:26
bosko wyglada
annagebalska 03.12.2012 10:09
pyszne
elficzna 07.10.2012 22:30
ale cudeńko :) wyglada usper
BeataJ 03.10.2012 21:38
szybka, smaczna,zdrowa :)
emeslive 03.10.2012 20:30
Bardzo apetyczna przystawka, podoba mi się ten przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak