Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan z pieczarkami i ziemniaczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
bakłażan 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 15 dag
masło 1 łyżka
szczypior
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z pieczarkami i ziemniaczkami

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki, solimy i odstawiamy. Po ok 10 min myjemy osuszamy. Ziemniaki obieramy i obgotowujemy. Po ugotowaniu ziemniaki kroimy w plasterki. Na patelni na maśle podsmażamy cebulę , pokrojone pieczarki dodajemy bakłażana , ziemniaki i smażymy. Doprawiamy pieprzem i przyprawą do grilla. Pod koniec dodajemy pokrojony szczypior. Podajemy z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 06.07.2013 07:49
dawno nie jadłam bakłażana,
Milena87 05.07.2013 13:34
wygląda bardzo zachęcająco
iwa643 05.07.2013 08:33
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak