Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan z pieczarkami i kaszą gryczaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
kiełbasa swojska 15 dag
pieczraki 5 szt
bakłażan 1/2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z pieczarkami i kaszą gryczaną

Bakłażana solimy i kroimy w kawałki następnie odstawiamy na ok 15 min. Po tym czasie myjemy go osuszamy i podsmażamy na masełku , dodajemy do niego pokrojone pieczarki i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i dodajemy na patelnie z warzywami i kiełbasą. Mieszamy. Doprawiamy do smaku , solą i pieprzem. Podajemy na ciepło ;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 11.11.2013 15:58
szybkie i smaczne
Joannasz3190 10.11.2013 17:16
Lubię takie potrawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak