Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
pomidory 2
ząbek czosnku
ser feta 1/2 opakowania
bazylia świeża
rukola
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z fetą

Bakłażana pokrój w plastry, oprósz solą, odstaw na 20 minut, potem opłucz wodą i osusz. Posmaruj każdy plaster oliwą i połóż na rozgrzaną patelnię grillową/grill. Opiekaj z każdej strony przez kilka minut. Zdejmij bakłażana z patelni i połóż na plastry porcje sera, plasterki pomidora, a na to listki bazylii. Oprósz pieprzem i przykryj drugim plastrem bakłażana. Podawaj z rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak