Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Mistrz Smaku poleca: Tatar z łososia, odc. 12

Robert Sowa
Prowadzący
Robert Sowa
Mistrz smaku poleca TVN
5.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

łosoś
surowy 500 g
cebulka marynowana
8 sztuk
oliwki zielone
7 sztuk
Sklep Prymat
kapary
2 łyżki
Sklep Prymat
suszone pomidory
3 sztuki
Musztarda miodowa Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
bazylia świeża
kilka liści
ser feta
2 łyżki (starty)
oliwa
kilka łyżek
bagietka
1 sztuka

Do smaku

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
szczypta
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
szczypta
Sklep Prymat
oregano
szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mistrz Smaku poleca: Tatar z łososia, odc. 12

Mięso z łososia kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulkę marynowaną, oliwki, kapary i bazylię siekamy. Suszone pomidory kroimy w paseczki.
Do łososia dodajemy cebulkę, oliwki, kapary, bazylię, pomidory suszone, musztardę o kilka łyżek oliwy z oliwek. Doprawiamy do smaku roztartym w dłoni oregano, rozdrobnionymi w moździerzu ziarnami pieprzu kolorowego oraz solą morską.
Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na 20-30 minut. Tatara posypujemy startym na grubych oczkach serem feta. Podajemy z chrupiącymi grzankami z bagietki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 22.12.2017 09:43
Smaczna propozycja :)
Bożena Matuszczyk 19.12.2017 21:52
Smakowity tatar z łososia;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak