Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan w cieście francuskim

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
bakłażan
mozzarella w kulce 250 g
pomidory suszone Smak 280 g
bazylia świeża
oliwa 5 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
papryczka chilli 1 łyżeczka (płatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan w cieście francuskim

Bakłażana umyć ,pokroić w plastry o grubości 1,5 cm ,posolić i pozostawić na 30 min na durszlaku. Odsączyć układając na ręcznik papierowy . Posmarować z obu stron oliwą z oliwek i grillować. Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta położyć plasterek bakłażana ,pomidora i mozzarelli. Wierzch posypać płatkami papryki chilli. Piec w temp 180-200 stopni przez 15 min ,aż ciasto będzie rumiane. Dekorować świeżą bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 05.12.2014 21:27
pomysłowe - bakłażana w cieście francuskim jeszcze nie jadłam - muszę wypróbować :)
Lis 05.12.2014 21:16
Smakowita przekąska:)
Gabi44 05.12.2014 19:13
Smaczna,prosta przekąska.
Mniam 05.12.2014 17:29
Bardzo smaczna przekąska, bo bardzo lubię bakłażany :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak