Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
kasza jęczmienna 1 szklanka
papryka czerwona 1 sztuka
cukinia 1 sztuka (mała)
bulion warzywny 2 szklanki
mozzarella 200 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną z warzywami

Kaszę ugotować w bulionie. Bakłażany przeciąć wzdłuż na pół, wydrążyć pestki i zasypać odrobiną soli, żeby wciągnęła gorycz. Po 10 minutach bakłażany przepłukać pod zimną wodą. Kaszę wymieszać ze startą cukinią i pokrojoną w drobną kostkę papryką. Dodać startą mozzarellę i doprawić, po czym wymieszać. Połówki bakłażana napełnić farszem i ułożyć na blasze do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec przez 45-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 04.08.2015 10:36
Interesujące danie!!!!!
RenataZ-et 03.08.2015 21:22
to coś dla mnie!
Małgorzata Pin 03.08.2015 13:34
Wygląda smakowicie.
Adamorek 03.08.2015 12:06
ciekawy farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak