Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażan faszerowany czarną soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica czarna 4 łyżki
bakłażan 0,5 szt
cebula biała 1 mała
pietruszka 1/4 szt
sok pomidorowy 0,5 szkl
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażan faszerowany czarną soczewicą

Kroki postępowania

1
soczewicę ugotować w małej ilości wody
Krok 1 - bakłażan faszerowany czarną soczewicą foto
2
cebulkę i pietruszkę pokroić w kostkę
Krok 2 - bakłażan faszerowany czarną soczewicą foto
3
gdy soczewica wchłonie wodę dolać sok pomidorowy, przyprawy i ew ulubione zioła
Krok 3 - bakłażan faszerowany czarną soczewicą foto
4
cebulę i pietruszkę dodać do soczewicy
Krok 4 - bakłażan faszerowany czarną soczewicą foto
5
poddusić przez chwilę aż do zgęstnienia
Krok 5 - bakłażan faszerowany czarną soczewicą foto
6
bakłażana "rozkroić" i włożyć do mocno nagrzanego piekarnika na ok 20 minut (aż zmięknie)
Krok 6 - bakłażan faszerowany czarną soczewicą foto
7
z upieczonego bakłażana wydrążyć środek i dodać go do farszu
Krok 7 - bakłażan faszerowany czarną soczewicą foto
8
farszem nadziać bakłażana.
Krok 8 - bakłażan faszerowany czarną soczewicą foto
9
zapiekać ok 20-30 minut
Krok 9 - bakłażan faszerowany czarną soczewicą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak