Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awanturka ze szprotką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 200 g
szprotki 200 g
śmietana 18 proc 1 łyżka
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Awanturka ze szprotką

Rozdrobnić biały ser widelcem. Przygotować szprotki: odciąć ogonki oraz główki a pozostałe części szprotek wymieszać z serem. Dodać śmietanę i posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i dokładnie wymieszać składniki. Jeśli ser był suchy, można dodać więcej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.03.2016 21:48
pyszności ze szprotką
Kolorowa 17.08.2014 18:07
Super nazwa, dobry skład ;)
IZABELA29 17.08.2014 14:10
fajna nazwa musiałam przeczytać przepis by wiedzieć co kryje
Kejti 17.08.2014 13:05
Pyszne śniadanko :-)
Kuchenka 17.08.2014 08:02
apetyczne danie
Izabela9 17.08.2014 07:41
Lubię różnego typu pasty ale takiego połączenia u mnie jeszcze nie było, musze wypróbować.
Ali 17.08.2014 05:25
Wygląda doskonale, muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak