Awanturka ze szprotką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    200 g
  • szprotki

    200 g
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozdrobnić biały ser widelcem. Przygotować szprotki: odciąć ogonki oraz główki a pozostałe części szprotek wymieszać z serem. Dodać śmietanę i posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i dokładnie wymieszać składniki. Jeśli ser był suchy, można dodać więcej śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 19.03.2016 21:48
pyszności ze szprotką
Kolorowa 17.08.2014 18:07
Super nazwa, dobry skład ;)
IZABELA29 17.08.2014 14:10
fajna nazwa musiałam przeczytać przepis by wiedzieć co kryje
Kejti 17.08.2014 13:05
Pyszne śniadanko :-)
Kuchenka 17.08.2014 08:02
apetyczne danie
Izabela9 17.08.2014 07:41
Lubię różnego typu pasty ale takiego połączenia u mnie jeszcze nie było, musze wypróbować.
Ali 17.08.2014 05:25
Wygląda doskonale, muszę spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat