Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczne flaki z boczniaków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 2 tacki
woda 2 l
włoszczyzna
czosnek 3 ząbki
majeranek
masło 1 łyżka
olej
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
zacierka

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne flaki z boczniaków

Boczniaki pokroić w poprzek tak, aby przypominały flaczki wołowe. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę podsmażyć na tłuszczu, po chwili dodać pokrojone boczniaki i posiekany ząbek czosnku.
Przesmażyć i dodać do gotujących się startych warzyw tworzących bulion. Dodać przyprawy i gotować aż wszystko zmięknie maksymalnie 15 minut.
Na koniec proponuję delikatnie zagęścić zacierką z masła i mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 15.11.2013 16:16
smaczne flaczki, lubię boczniaki:)
sanielcia 15.11.2013 14:49
pyszny obiadek:)
bogusia19 15.11.2013 13:44
mniam, pyszne
Monika58 15.11.2013 12:49
smaczna alternatywa dla nielubiących prawdziwych flaków
MarchiochaKucharzy 15.11.2013 12:20
A jak cieszą, bo boczniaki z własnej plantacji :)
dodi 15.11.2013 11:10
bardzo dobre
Paolcia 15.11.2013 08:59
apetycznie wygląda :)
joanna30 15.11.2013 08:53
Takie flaczki to ja chętnie bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak