Aromatyczna zapiekanka z makaronem i szpinakiem.....

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron pełnoziarnisty

    500 g
  • szpinak świeży

    300 g
  • czosnek

    5 ząbków
  • pierś

    2 szt.
  • pieczarki

    500 g
  • jogurt naturalny

    500 ml
  • ketchup

  • jajka

    2 szt.
  • masło

  • ser mieżwiony

  • cebula biała

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy, szpinak myjemy kroimy w grubszą kostkę. Roztapiamy łyżkę masła dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i szpinaki i dusimy przez ok. 20 min. Później dodajemy łyżkę jogurtu i odstawiamy. Pierś kroimy w drobną kostkę i pieczarki oczyszczamy i kroimy w pół talarki. Następnie podsmażamy razem. Wszystko mieszamy razem. Do tego dodajemy jogurt wymieszamy z dwiema łyżkami ketchupu i jajkami i wlewamy i mieszamy razem. Wszystko wylewamy na formę. Na wierzchu układamy ser. :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 27.09.2013 09:34
muszę spróbować
Katarzyna59 11.06.2013 09:55
smaczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat