Aromatyczna pierś z kaczki podana na sałatce z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    1 średnia
  • tymianek

    2 gałązki
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

    5 łyżek
  • kapusta pekińska

    1/4 małej
  • grzybki marynowane

  • buraczki marynowane

  • musztarda francuska

    1 płaska łyżeczka
  • cukier

    1/4 łyżeczki
  • sok z cytryny

    0,5 łyżeczki
  • parmezan starty

    1 łyżka
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Aromatyczna pierś z kaczki podana na sałatce z parmezanem foto
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni. Pierś z kaczki położyć na patelni skórką do dołu, obłożyć czosnkiem w łupince (lekko rozgniecionym), tymiankiem, posypać solą i pieprzem, podpiekać ją przez jakieś 7 min.
Krok 2 - Aromatyczna pierś z kaczki podana na sałatce z parmezanem foto
Następnie odwrócić na drugą stronę i podpiekać kolejne 5 min, następnie przykryć pokrywką i podsmażać jeszcze jakieś 3 min.
Krok 3 - Aromatyczna pierś z kaczki podana na sałatce z parmezanem foto
Przygotować dressing z 3 łyżek oliwy z oliwek, musztardy francuskiej, soli, pieprzu, soku z cytryny i cukru.

Kapustę pekińską pokroić w piórka.
Krok 4 - Aromatyczna pierś z kaczki podana na sałatce z parmezanem foto
Ułożyć kapustę na talerzu, skropić dressingiem, na wierzch ułożyć plasterki piersi kaczki, buraczki, grzybki i posypać parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 02.12.2013 12:24
prezentuje się fantastycznie :)
w mojej kuchni 26.11.2013 21:07
pysznie podane jedzonko
irenka 26.11.2013 19:12
pyszne jedzonko,wygląda apetycznie
Katarzyna54 26.11.2013 19:07
pięknie danie, na pewno smaczne
patryska76 26.11.2013 18:58
Z pewnością świetne danie ;-)
Marlenka.S 26.11.2013 17:55
pięknie wygląda i pewnie tak samo smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat