Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuz w winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz
wino białe
cytryna
melisa
mięta
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuz w winie

Arbuza pokroić w plastry, pozbawić skóry i pestek, a miąższ pokroić w spore kawałki - włożyć do słoja.
Dodać plasterki sparzonej cytryny wraz ze skórką oraz listki ziół i wszystko zalać białym winem półsłodkim.
Całość zakręcić i wstawić do lodóki na minimum kilka godzin.
Podawac w kompotierkach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 04.04.2013 21:58
ale fajnie podane
Katarzyna47 16.08.2012 15:12
Ciekawy i łatwy przepis.
paula99926 05.08.2012 06:46
ale super! a jak musi smakować....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak