Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Antar w marynacie z chilli , limonką i kolendrą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

antar 2 małe tuszki
olej 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
mąka 3 łyżki
cytryna 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
sos chili 2 z limonką
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Antar w marynacie z chilli , limonką i kolendrą

Kroki postępowania

1
Zrobić marynatę z 5 łyżek oleju , sokiem z 1/2 cytryny , sosem chilli z limonką i kolendrą i szczyptą pieprzu cytrynowego
Krok 1 - Antar w marynacie z chilli , limonką i kolendrą foto
2
Umyć i osuszyć ryby . Polać ryby i wstawić w zamykanym pojemniku do lodówki na 1 godzinę .
Krok 2 - Antar w marynacie z chilli , limonką i kolendrą foto
3
Wyjąć rybę z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .
Krok 3 - Antar w marynacie z chilli , limonką i kolendrą foto
4
Obtoczyć w mące .
Krok 4 - Antar w marynacie z chilli , limonką i kolendrą foto
5
Na patelni rozgrzać olej i smażyć Antara na chrupko .W ostatniej fazie smażenia dołożyć masło .
Podałam z ryżem smażonym - duszonym na bulionie , a następnie doduszonym z marchewką , groszkiem i kukurydzą ( ,,Ryż z warzywami czyli Buniotto " )
Krok 5 - Antar w marynacie z chilli , limonką i kolendrą foto
6
O tym , że Antar jest smaczną rybą przekonałam się już dawno . Dotychczas kupowałam filety . Teraz udało mi się kupić małe Antary w całości ( bez głowy , wypatroszone i oskrobane ) .
Krok 6 - Antar w marynacie z chilli , limonką i kolendrą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak