Przepis i sposób przygotowania na: Amur na poduszce ryżowo-warzywnej
Propozycja na delikatną i smakowitą rybkę z rodziny karpiowatych, przygotowywaną na parze oraz kładzioną na poduszce ryżowo - warzywnej z nutą tymianku. Zdrowo i pożywnie - polecam ten przepis.
Kroki postępowania
Z amura usuwamy skórę oraz ości, dzielimy na filety i oprószamy je solą oraz przyprawą do ryb i owoców morza - odstawiamy na chwilę.
Cebulkę drobno kroimy i szklimy ją na oliwie z oliwek.
Przyprawione filety amura przekładamy na folię aluminiową.
Na każdy kawałek ryby układamy plaster masła i zawijamy w papiloty.
Papiloty układamy w naczyniu do gotowania na parze lub garnku ze specjalną wkładką i parujemy około 15 minut.
Gotowe filety układamy na poduszce ryżowo - warzywnej i dekorujemy zieleniną.
Życzę smacznego! :)