Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur smażony w panierce

4.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Amur

Składniki:

filety z amura 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Amur smażony w panierce

Klasyczne podanie ryby -  tym razem w roli głównej amur panierowany w bułce tartej, podany z frytkami i warzywami. Szybki, pyszny obiad na piątek lub święta.

Kroki postępowania

1

Amura pozbawiamy łusek i wnętrzności, myjemy, odcinamy głowę, ogon oraz płetwy. Tuszę ryby filetujemy na mniejsze kawałki, posypujemy solą morską, pieprzem oraz przyprawą do ryb.

Krok 1 - Amur smażony w panierce foto
2

Każdy z kawałków amura moczymy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej.

Krok 2 - Amur smażony w panierce foto
3

Rybę smażymy na rumiano po obu stronach, podajemy do obiadu z frytkami i surówką.

Krok 3 - Amur smażony w panierce foto

Wypróbuj też przepis na rybę w cieście naleśnikowym. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 15.01.2014 12:01
pyszna rybka :-)
Anna169Hosz 11.10.2012 13:49
Dobry obiadek.
Miki 07.09.2012 10:21
pycha
czekoladka_m 07.09.2012 10:12
mniam!!
Zdzisław 07.09.2012 09:47
dobra ryba na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak