Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A'la Gulasz z łopatki z fasolką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0.5 kg
cebula 1 sztuka
fasolka szparagowa 300 gram
ketchup pikantny 100 ml
śmietana 18 proc 0.5 szklanki
mąka 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ząbki czosnku 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: A'la Gulasz z łopatki z fasolką

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażany na oleju.
Krok 1 - A'la Gulasz z łopatki z fasolką  foto
2
Łopatkę kroimy w kostkę i ....
Krok 2 - A'la Gulasz z łopatki z fasolką  foto
3
dodajemy do podsmażonej cebuli.Mięso podsmażamy około 10 minut, następnie podlewamy wodą do wysokości mięsa.
Krok 3 - A'la Gulasz z łopatki z fasolką  foto
4
Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mięsa. Razem dusimy około 30 minut.
Krok 4 - A'la Gulasz z łopatki z fasolką  foto
5
Następnie dodajemy ketchup oraz przyprawy: przeciśnięty czosnek oraz pieprz.
Krok 5 - A'la Gulasz z łopatki z fasolką  foto
6
Na samym końcu dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody. Smacznego :)
Krok 6 - A'la Gulasz z łopatki z fasolką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 13.10.2014 20:42
lubię takie proste dania :)
ewelinapac 13.10.2014 19:46
fajny pomysł
fotoviderek 13.10.2014 19:45
Fajne połączenie :)
gosia561 13.10.2014 18:32
ładnie podany
jola91 13.10.2014 17:57
Robię bardzo podobny, tylko bez ketchupu, jest pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak