Ajerkoniak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt.
  • cukier waniliowy

    1 paczuszka
  • cukier puder

    1,5 szkl.
  • setka spirytusu lub 0,5 l wódki

  • kubek śmietany kremówki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka+cukier waniliowy i cukier puder utrzeć do białości. Do utartych jajek wlewać wolno spirytus, dalej ucierać i na końcu dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 22.01.2012 13:51
Cos dla mnie :)
byMJ 03.09.2011 15:42
smaczne
romanrafal 16.03.2011 19:34
pycha,pycha,pycha
Karolcia12 04.10.2010 22:02
musze spróbować
plocia 02.10.2010 15:11
Na te jesienne noce w sam raz
ana00 01.10.2010 08:42
na pewno wypróbuję ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat