" Zapiekane parówki na tostach pod serową pierzynką "

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parowki drobiowe

    5 szt
  • ser żółty

    100 g
  • chleb tostowy

    3 szt
  • szczypiorek

    1 peczek
  • białko

    1 szt
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki króciutko podgotowujemy
( ok. 3 - 4 minutki ).

Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.

Szczypiorek siekamy.

Białko roztrzepujemy.

Foremkę do keksa delikatnie smarujemy masłem.

Układamy na spodzie 3 parówki.

Posypujemy gęsto serem.

Przykrywamy 2 parówkami i znów pokrywamy warstwą startego sera.

Przykrywamy kromkami chleba tostowego.

Całośc smarujemy / polewamy białkiem.

Wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut / 180C
( tak by ser się roztopił ).

Odwracamy foremkę i wyciągamy.

Całośc posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Paolcia 12.02.2013 14:20
łał musi byc dobre :)
gosia1988 12.02.2013 14:06
fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat