Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
parowki drobiowe
5 szt -
ser żółty
100 g -
chleb tostowy
3 szt -
szczypiorek
1 peczek -
białko
1 szt -
masło
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania " Zapiekane parówki na tostach pod serową pierzynką "
( ok. 3 - 4 minutki ).
Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Szczypiorek siekamy.
Białko roztrzepujemy.
Foremkę do keksa delikatnie smarujemy masłem.
Układamy na spodzie 3 parówki.
Posypujemy gęsto serem.
Przykrywamy 2 parówkami i znów pokrywamy warstwą startego sera.
Przykrywamy kromkami chleba tostowego.
Całośc smarujemy / polewamy białkiem.
Wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut / 180C
( tak by ser się roztopił ).
Odwracamy foremkę i wyciągamy.
Całośc posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się