Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti na zielono z szpinakiem i pieczarką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 2 ząbek
spaghetti 1 opakowanie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
pieczarki 25 dag
cebula 1/2 szt
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti na zielono z szpinakiem i pieczarką

Cebule obieramy i siekamy drobno. Czosnek obieramy i kroimy w malutką kosteczkę. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy masło dajemy posiekaną drobno cebulkę i posiekany czosnek. Lekko podsmażamy i dajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy. Solimy do smaku. dodajemy rozdrobniony szpinak i wszystko razem smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Następnie łączymy z makaronem. Podajemy z startym serem dojrzewającym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 08.04.2014 13:57
smaczne danie
norweska20 08.04.2014 09:33
makaron i szpinak bardzo lubię wiec taki zestaw mi pasuje
Magula 08.04.2014 08:51
Jeszcze takiego połaczenia nie jadłam
IZABELA29 08.04.2014 08:38
smacznie coś dla moje go syna pochłaniacza spaghetti

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak