Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Podsmażane pielmieni z grzybami i cebulką "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 szt
sól 1 łyzeczka
olej 1 łyzka
cebula 3 szt
masło 50 g
woda 3/4 (ciepła)
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
grzyby suszone 50 g
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Podsmażane pielmieni z grzybami i cebulką "

Mąkę przesiewamy.

Wbijamy do niej jajko.

Solimy i małymi porcjami wlewamy wodę i olej.

Zarabiamy ciasto za pomocą noża.

Wyrobione ciasto pozostawiamy przykryte na ok. 20 minut.



Farsz:

Namoczone wcześniej i ugotowane grzyby kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na masełku.

Cebulę drobno kroimy i rumienimy na natłuszczonej patelni.

Jajka gotujemy na twardo i również drobno kroimy.

Wszystko razem mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.




Całość:

Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 2 mm.

Wykrawamy niewielkie krążki.

Na każdy nakładamy farsz i zlepiamy jak uszka.

Gotujemy w dużym garnku z osoloną wodą.


* Możemy zajadać prosto z wody lub tak jak ja podsmażyć na patelni z cebulką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.01.2013 00:22
rewelacja;]
safcia 15.01.2013 16:07
pyszności choć czasochłonne
Vanilla
Vanilla 15.01.2013 15:56
pycha
Anna133 15.01.2013 15:07
wow ale bardzo czasochłonne :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak