Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pâté wątróbkowe z trójniakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 500 g
masło 200 g
jajko 4
trójniak 60 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pâté wątróbkowe z trójniakiem

Oczyszczone wątróbki miksujemy na gładką masę z roztopionym masłem, dodajemy jajka i trójniak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Pieczemy w kąpieli wodnej temp. 150 stopni, termoobieg ok. 50 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 14.01.2015 07:59
Fajna przekąska :-)
Ola1984 22.08.2014 08:22
Mega pyszne pate ;)
2milutka 20.08.2014 21:57
pomysłowo...:)))
kuklik 20.08.2014 21:02
ciekawy pasztecik
Patriszja
Patriszja 20.08.2014 19:22
super smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak