Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Francuskie rożki czekoladowo - śliwkowe "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
krem śliwkowo - czekoladowy 1 op
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Francuskie rożki czekoladowo - śliwkowe "

Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy podsypując odrobiną mąki.

Wycinamy trójkąty.

Na szerszym końcu kładziemy łyżeczkę nadzienia.

Zwijamy w kierunku wąskiego brzegu.

Zaokrąglamy tworząc rogaliki.

Smarujemy rozbełtanym żółtkiem.

Wkładamy do nagrzanego na ok.200C piekarnika na 15-20 minut ( aż się zezłocą! )

Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 23.01.2013 16:01
Uwielbiam słodkości z ciasta francuskiego!
miroslawa 11.01.2013 05:08
pyszne
goofy9 10.01.2013 22:07
wyglądają przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak