" Francuskie rożki czekoladowo - śliwkowe "

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • krem śliwkowo - czekoladowy

    1 op
  • żółtko jajek

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy podsypując odrobiną mąki.

Wycinamy trójkąty.

Na szerszym końcu kładziemy łyżeczkę nadzienia.

Zwijamy w kierunku wąskiego brzegu.

Zaokrąglamy tworząc rogaliki.

Smarujemy rozbełtanym żółtkiem.

Wkładamy do nagrzanego na ok.200C piekarnika na 15-20 minut ( aż się zezłocą! )

Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka_B 23.01.2013 16:01
Uwielbiam słodkości z ciasta francuskiego!
miroslawa 11.01.2013 05:08
pyszne
goofy9 10.01.2013 22:07
wyglądają przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat