Deserek: Kasza jaglana z gotowanym jabłkiem - po 8 miesiącu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    3 łyżki
  • jabłko

    1 duże
  • woda

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną przelewamy pod bieżącą wodą na sitku, następnie sparzamy wrzątkiem. W małym garnuszku zagotowujemy szklankę wody, na wrzątek wrzucamy tak przygotowaną kaszę i gotujemy pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie dodajemy umyte, obrane i pokrojone w drobniutkie kawałki jabłko. Gotujemy jeszcze 15 minut. Należy często mieszać, aby kasza nie przywarła. Gotowy deserek miksujemy. Jedną porcję zamykamy w szczelnym słoiczku i chowamy do lodówki.
MałaMi89
Opcjonalnie można dodać 1 miarkę mleka modyfikowanego (jeśli dziecko lubi słodsze deserki), ale dopiero, gdy lekko przestudzimy. Otrzymamy 2 porcje.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat