Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza manna
60 gramów -
woda
450 mililitrów -
cukier
100 gramów -
Kwas cytrynowy Prymat
3 gramy -
śmietanka 30%
100 mililitrów -
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat
1 opakowanie -
owoce
sezonowych garść
Przepis i sposób przygotowania Mus z kaszy manny z owocami
1. Ugotować kaszę mannę w niewielkiej ilości wody.
2. Zagotować odmierzoną wodę z cukrem i kwaskiem cytrynowym.
3. Wlać zawiesinę do wrzącej wody, gotować do całkowitego rozklejenia kaszy.
4. Rozklejoną kaszę wlać do miseczki i ubijać trzepaczka do momentu, aż powstanie sztywna, puszysta masa.
5. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym, lekko wymieszać z ulubionym musem owocowym lub ze świeżymi sezonowymi owocami.
Komentarze (0)