Mus z kaszy manny z owocami

Mus z kaszy manny z owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    60 gramów
  • woda

    450 mililitrów
  • cukier

    100 gramów
  • Kwas cytrynowy Prymat

    3 gramy
  • śmietanka 30%

    100 mililitrów
  • Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
  • owoce

    sezonowych garść
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mus z kaszy manny z owocami

1. Ugotować kaszę mannę w niewielkiej ilości wody.

2. Zagotować odmierzoną wodę z cukrem i kwaskiem cytrynowym.

3. Wlać zawiesinę do wrzącej wody, gotować do całkowitego rozklejenia kaszy.

4. Rozklejoną kaszę wlać do miseczki i ubijać trzepaczka do momentu, aż powstanie sztywna, puszysta masa.

5. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym, lekko wymieszać z ulubionym musem owocowym lub ze świeżymi sezonowymi owocami.

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat