Conchiglioni nadziewane twarogiem z oliwkami i suszonymi pomidorami

Conchiglioni nadziewane twarogiem z oliwkami i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    250 g
  • makaron muszelki

    17 szt
  • oliwki czarne

    12 szt
  • pomidory suszone w zalewie

    6 szt
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • koperek

    2 łyżki
  • sól do smaku

    1 szt
  • pieprz

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Conchiglioni to duze makaronowe muszle, które idealnie się nadają do nadziewania.
Zamiast twarogu, można użyć kozi ser, a zamiast natki wykorzystać bazylię lub rukolę.
Polecam także odrobinę śmietany, coby farsz nie był za suchy.
Proprocje farszu na 17 sztuk.

Co i jak?

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Ostudzić.
Twaróg drobno rozgnieść widelcem, pomidory i oliwki odsączyć z zalewy, drobno pokroić.
Połączyć z serem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Muszle nadziewać farszem. Ułożyć na talerzu i obficie posypać koperkiem i świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Internetowa Kuchnia

12.04.2015 21:58
uwielbiam nadziewane muszle :)

katerinaJ

12.04.2015 18:52
Pychotka :)

bertpvd

12.04.2015 17:37
pyszne danie :)

marzut

12.04.2015 16:21
super przepis

Grazyna0211

12.04.2015 15:18
pyszne danie

Magula

12.04.2015 15:03
pyszne muszle

aginaa

12.04.2015 14:35
smaczne muszle

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat