Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki z purre ziemniaczanym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuki
ziemniaki 0,5 kg
ocet balsamiczny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 3 łyżki
chrzan świeżo starty do smaku
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki z purre ziemniaczanym

Kroki postępowania

1
Buraki oczyścić i ugotować. Obrać, pokroić w plastry i podsmażyć polewając do smaku octem balsamicznym.
Krok 1 -  Buraki z purre ziemniaczanym foto
2
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, utłuc z dodatkiem 3 łyżek mleka oraz 1 łyżki masła.
Na plaster buraka kłaść łyżkę ziemniaków.
Krok 2 -  Buraki z purre ziemniaczanym foto
3
Ziemniaki przykryć drugim plastrem buraka i ponownie nałożyć ziemniaki, które znów przykryć burakiem.
Na wierzch zetrzeć świeży chrzan i posypać koperkiem.
Krok 3 -  Buraki z purre ziemniaczanym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 09.04.2014 10:49
pyszne buraczki
agnieszka214 08.04.2014 17:16
super pomysł
gosia56 08.04.2014 10:41
super danie;)
norweska20 08.04.2014 09:35
apetycznie podane
Magula 08.04.2014 08:53
Bardzo ciekawy sposób podania
IZABELA29 08.04.2014 08:42
brakuje mi trochę przypraw albo wyrazistego smaku
noninka77 08.04.2014 08:30
Pięknie podane :)
Milka100 08.04.2014 07:41
super buraczki
Renata9 08.04.2014 07:32
pyszne jedzonko
Mniam 08.04.2014 07:13
Niby takie proste danie, a tak ciekawie podane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak