Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS dla dań!

KUCH_DS_1300x508_Sos_dla_dan_2023_Bez_CTA_V01

Sos to uwielbiany przez wszystkich dodatek do dań. Niestety często nie mamy zbyt dużo czasu na jego przygotowywanie, zwłaszcza gdy wymaga to wielu składników lub kroków postępowania. Wtedy nie musicie wzywać SOS! Wystarczy sięgnąć po jeden z pięciu sosów Kucharek i przygotować kompletne danie. Różnorodność sosów Kucharek pozwala wybrać ten, który idealnie komponuje się z przygotowaną potrawą. By przygotować sos do dania, wystarczy garnuszek, woda, saszetka sosu i dosłownie kilka minut na jego podgrzanie. Sprawdźcie wszystkie przepisy Kucharka, w których sos idealnie pasuje do dań. 

Sos to idealny dodatek do niemal każdego dania. Można stwierdzić, że sos to zwieńczenie każdej potrawy, dzięki któremu danie jest . Często zapominamy o jego dodatku, ponieważ przygotowanie sosu wydaje nam się czasochłonne. Nic bardziej mylnego! Wystarczy sięgnąć po gotowe sosy Kucharek, które zestawicie z uwielbianymi daniami - nie tylko kuchni polskiej. Spośród pięciu sosów Kucharek znajdziecie sos pieczeniowy jasny lub sos pieczeniowy ciemny, sos grzybowy, pomidorowy i pieczarkowy. 

 

Zadajecie sobie pytanie: Jak przygotować sos pieczarkowy, a może jak przygotować sos pieczeniowy i każdy inny z asortymentu marki Kucharek? Wystarczy jedynie zimna woda, rondelek, saszetka wybranego sosu i źródło ciepła. Dokładną instrukcję znajdziecie na odwrocie każdej saszetki. Sosy Kucharek są szybkie w przygotowaniu, a do tego będą idealnym dopełnieniem przygotowywanych potraw. Trudno wyobrazić sobie uwielbiane przez nas gołąbki bez dodatku sosu. Najczęściej do gołąbków z ryżem lub kaszą gryczaną, wybieramy sos pomidorowy lub pieczarkowy, jednak nie zawsze mamy czas na ich przygotowanie, bo zwijanie gołąbków  wystarczająco pochłonęło czas. Wtedy z pomocą przychodzi SOS Kucharek

 

Dania mięsne również uwielbiają dodatek sosów. Kiedy mięso nie jest bardzo soczyste - sos może okazać się zbawienny. Sos pieczeniowy jasny i ciemny, warto mieć zawsze w swojej kuchni, ponieważ każdy z nich pasuje do większości przygotowywanych dań. Schab w sosie pieczeniowym, pulpety w sosie pieczeniowym to świetne propozycje obiadowe, które dzięki dodatkowi sosu Kucharek przygotujecie zdecydowanie szybciej. 

Jeśli jesteście zwolennikami kuchni polskiej, to nie możecie zapomnieć o dodatku sosu grzybowego. Wzbogaci on smak kopytek, zrazów wołowych, kotletów jajecznych, ale może być również bazą kaszotto z grzybami leśnymi. Sos grzybowy jest również świetnym dodatkiem do dań z kapustą, w których podkreśla jej smak. Sos pieczarkowy to z kolei dodatek idealnie pasujący do placków ziemniaczanych, risotto, czy już wspominanych kopytek.

Wybierzcie swój SOS dla dań i zachwyćcie się prostotą ich przygotowania i wspaniałym smakiem! 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak