Kaszotto z grzybami leśnymi i serem z czarnuszką

Kaszotto z grzybami leśnymi i serem z czarnuszką

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Szukacie pomysłu na jednogarnkowe, jesienne danie? Koniecznie sięgnijcie po przepis na kaszotto z dodatkiem leśnych grzybów i wytrawnego, białego wina.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kasza pęczak

    200 g
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • ugotowane suszone grzyby leśne

    200 g
  • olej z suszonych pomidorów

  • białe wino wytrawne

    1/2 szklanki
  • Bulion grzybowy Kucharek

    1/2 litra
  • pomidory suszone Smak (pokrojone)

    3 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • ser z czarnuszką

    200 g
  • Sos grzybowy Kucharek

    1/2 litra
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • bazylia świeża

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kaszę pęczak płuczemy kilkakrotnie i odcedzamy.

2. W rondelku na oleju z suszonych pomidorów smażymy cebulę, czosnek, posiekane grzyby, dodajemy pęczak i smażymy aż pęczak będzie błyszczący.

3. Następnie wlewamy białe wino, dusimy, cały czas mieszając i dolewając stopniowo bulion grzybowy, aż pęczak będzie miękki.

4. Dodajemy suszone pomidory, masło, ser  z czarnuszką starty i dokładnie wszystko mieszamy, doprawiając do smaku.

5. Tak przygotowane kaszotto z grzybów leśnych, układamy na sosie grzybowym, posypujemy pozostałym serem i dekorujemy posiekaną bazylią.

 

Kucharek_pl
Sos grzybowy Kucharek przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat