Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z boczniakami

5.0
(21)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki:

karczek wieprzowy 1 kg
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
mąka pszenna 1 szklanka
boczek wędzony pokrojony w kostkę 100 g
boczniaki 200 g
cebula pokrojona w kostkę 3 sztuki
ząbki czosnku pokrojone w plastry 3 ząbki
masło klarowane 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
sos pieczeniowy ciemny Kucharek 1 opakowanie
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
gałązki rozmarynu
Chleb wiejski

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z boczniakami

1. Mięso smarujemy musztardą oprószamy Przyprawą do potraw Kucharek, mąką i smażymy z boczkiem na maśle.

2. Przygotowane mięso przekładamy do garnka, a na patelni podsmażamy cebulę, czosnek, i rozmaryn.

3. W garnku łączymy mięso, boczek i cebulę, wlewamy wino, przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu Sos pieczeniowy ciemny Kucharek i dusimy do miękkości mięsa.

4. Boczniaki smażymy na chrupko na patelni.

5. Pod koniec duszenia dodajemy boczniaki, mieszamy i ponownie doprawiamy do smaku Przyprawą do potraw Kucharek. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak