Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana ryżem i mięsem
Sposób przygotowania:
1. Na maśle smażymy cebulę i czosnek.
2. Do miski wkładamy mięso, smażoną cebulę z czosnkiem, pomidory pokrojone w kostkę, ryż, wlewamy szklankę rosołu drobiowego, mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą do potraw Kucharek.
3. Z umytej i osuszonej papryki odcinamy górę z ogonkiem, wycinamy gniazda nasienne i białe części papryki.
4. Tak przygotowane papryki nadziewamy farszem dokładnie ugniatając farsz w paprykach.
5. Papryki przykrywamy górną ich częścią, układamy w żaroodpornym pojemniku, podlewamy pozostałym rosołem i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C na godzinę.
Pieczone papryki podajemy z sosem pomidorowym Kucharek (przygotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu).