Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z nadzieniem szpinakowym w sosie pomidorowym
Sposób przygotowania;
1. Jajka i mleko mieszamy razem. Dodajemy mąkę, Przyprawę do potraw Kucharek i całość miksujemy. Pod koniec wlewamy dla pulchności wodę, dodajemy szczypiorek, jeśli ciasto będzie za rzadkie dodajemy mąkę lub odwrotnie.
2. Z tak przygotowanego ciasta smażymy cieniutkie naleśniki i odkładamy do przestudzenia.
3. Przygotowujemy Sos pomidorowy Kucharek zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4. Przygotowujemy nadzienie: na patelni na maśle smażymy cebulę, czosnek, następnie dodajemy szpinak, suszone pomidory, oliwki i doprawiamy do smaku Przyprawą do potraw Kucharek. Do tak przygotowanego farszu dodajemy natkę pietruszki, żółty ser i mieszamy.
5. Na smażone naleśniki nakładamy farsz, rolujemy, a następnie układamy na sosie pomidorowym w naczyniu żaroodpornym. Podajemy od razu lub zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180C przez piętnaście minut.
Smacznego!