Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
udźce z kurczaka (bez skóry i kości)
6 sztuk -
mąka pszenna
1 szklanka -
masło klarowane
2 łyżki -
cebula
1 sztuka -
marchewki
2 sztuki -
czosnek
2 ząbki -
pieczarki
6 sztuk -
szczypiorek posiekany
1 pęczek -
przyprawa do potraw Kucharek
do smaku -
sos pieczarkowy Kucharek
1 opakowanie -
tymianek świeży
4 gałązki
Przepis i sposób przygotowania Kurczak z marchewką i cebulą w sosie pieczarkowym
Potrawka z kurczaka z dodatkiem warzyw to świetna propozycja obiadowa, która przypadnie do gustu całej rodzinie. Jeśli chcesz, by przyrządzane danie z kurczaka stało się jeszcze prostsze - sięgnij po gotowy sos pieczarkowy Kucharek. Wystarczy, że po jego przygotowaniu, przelejecie go na patelnie z mięsem, dodacie warzywa i Wasz kurczak z warzywami będzie gotowy!
1. Osuszone mięso oprószamy Przyprawą do potraw Kucharek, mąką, smażymy na patelni na maśle z każdej strony.
2. Sos pieczarkowy jasny Kucharek przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i wlewamy do rondla z mięsem.
3. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek, marchew i pieczarki w plastry.
4. Na patelni po kurczaku smażymy warzywa z tymiankiem i dodajemy je do mięsa.
5. Całość dusimy do miękkości kurczaka i doprawiamy do smaku.
6. Gotowe danie podajemy z białym ryżem posypując szczypiorkiem.
Sos pieczarkowy Kucharek to odpowiedź na Wasze obiadowe SOS! Sprawdźcie propozycje Kucharka na dania z dodatkiem sosów i wybierzcie to, które najbardziej przypadnie Wam do gustu. Wszystkie dania z dodatkiem Sosów Kucharek znajdziecie pod linkiem -> DORADCA SMAKU
Komentarze (0)