Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne z ciecierzycą z sosem grzybowym

5.0
(12)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Jeśli szukacie wegetariańskiej alternatywy dla kotletów - koniecznie sięgnijcie po przepis na kotlety jajeczne z sosem grzybowym z przepisu Kucharka.

Składniki:

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
ciecierzyca konserwowa, bez zalewy 200 g
cebula pokrojona w kostkę 1 sztuka
roztarte ząbki czosnku 2 sztuki
pomidory suszone z ziołami Smak 4 sztuki
Szczypiorek liofilizowany Prymat 1 łyżka
otręby 2 łyżki
jajko 1 sztuka
Sos grzybowy Kucharek 1/2 litra
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej rzepakowy do smażenia
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne z ciecierzycą z sosem grzybowym

1. Sos grzybowy Kucharek przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu .

2. Do dużej miski trzemy na tarce ugotowane jajka, dodajemy rozgniecioną widelcem ciecierzycę, szczypiorek, otręby, cebulę, czosnek, surowe jajko, suszone pomidory, dokładnie mieszamy doprawiając do smaku przyprawą do potraw Kucharek.   

3. Z tak przygotowanej masy formujemy kulki, lekko ugniatamy i obtaczamy w bułce tartej.

4. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Kotlety podajemy z aromatycznym Sosem grzybowym Kucharek.

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak