Muffiny zwykle kojarzą się ze słodkimi wypiekami. Tym razem jednak zobaczycie je w zupełnie nowym wydaniu. To prawdziwa uczta dla wszystkich, którzy uwielbiają mięso!
Dzisiejszy przepis na mięsne muffiny Daria Ładocha dedykuje przede wszystkim mężczyznom, którzy lubią treściwie zjeść i nie stronią od mięsa. Zamiast słodkich ciasteczek, w formie do pieczenia muffinów, przyrządźcie odpowiednio doprawione mięsne kulki z wołowiny oraz warzyw owinięte plastrami boczku!
Do tak przygotowanego dania doskonale będzie pasować ziołowy sos na bazie jogurtu greckiego, z suszoną cebulą oraz miętą, koperkiem i natką pietruszki. Elegancki wygląd dania zapewnią liście rzymskiej sałaty, rukola oraz ziarna sezamu.
Gotowi na ucztę? Poznajcie przepis Doradcy Smaku na mięsne muffiny z wołowiną, boczkiem i ziołowym sosem.