Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku X: Zupa węgierska "na kaca", odc. 5

Doradca Smaku X: Zupa węgierska "na kaca", odc. 5

Dzisiejsza propozycja Roberta Sowy to połączenie kuchni węgierskiej z polskimi akcentami. Zobaczycie jak przygotować zupę węgierską "na kaca".

Bazą zupy węgierskiej jest wywar na boczku, włoszczyźnie i rosole drobiowym, a kluczowe składniki to kiełbasa paprykowa i papryka węgierska, czyli elementy kuchni węgierskiej. Polskim akcentem jest kapusta kiszona, która nadaje daniu odpowiedniej kwaśności. Całość zwieńcza kleks ze śmietany i natka pietruszki dla dekoracji. To one wraz z zupą tworzą kolory flagi węgierskiej, czyli czerwony, biały i zielony. Przepis na węgierską zupę znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak