![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku X: Pieczona pierś gęsi z suszonymi owocami, odc. 4](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-x-pieczona-piers-gesi-z-suszonymi-owocami-odc-41-3.jpg)
Dzisiaj zachęcam Was do sięgnięcia do naszych rodzimych tradycji, czyli kuchni staropolskiej. Zobaczycie propozycję podania piersi z gęsi z suszonymi owocami.
To danie usatysfakcjonuje wielbicieli bogatych smaków i łączenia mięs z owocami. Zamarynowana pierś z gęsi została podana z suszonymi śliwkami, morelami i żurawiną. W tym daniu ważne są przyprawy: zioła kuchni polskiej i owoc jałowca. Danie zostało podane z karmelizowanym, pieczonym burakiem. Po przepis klikajcie tutaj.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: