befsztyk wieprzowo-wołowy

befsztyk wieprzowo-wołowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone - mieszane

    3/4 kg.
  • jajka

    2 szt.
  • buraczki marynowane

    15 dkg
  • marynata

    3 łyżki
  • cebula

    2 szt.
  • śmietana

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

cebulę obrać ,posiekać i podsmażyć na złoty kolor,buraczki posiekać,mięso włożyć do miski,dodać cebulę,jajka,buraczki,marynatę oraz śmietanę,doprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego i wyrobić na jednolitą masę,formować befsztyki ok.6cm.średnicy i smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony.podawać z ziemniakami lub sadzonym jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

25.02.2014 12:43
Pyszny obiad

MAR3STA

29.01.2011 17:51
super mięsko;)

ada12302

28.01.2011 23:57
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat