Sałatka z zupek chińskich

Sałatka z zupek chińskich

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupki pikantne Vifon

    2 sztuki
  • kapusta pekińska

    1 mała
  • papryka czerwona

    1 duża
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • por (biała część)

    1
  • pierś kurczaka

    1 średnia podwójna
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • majonez

  • ogórek kiszony

    3-4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Zupki pokruszyć w rondlu, dodać przyprawy sypkie (olej wyrzucić), zalać 2 szklankami wrzątku, odstawić na conajmniej godzinę, a najlepiej na noc. Kurczaka opłukać, pokroić w małą kostkę, wymieszać z przyprawą do kurczaka, obsmażyć na patelni, wrzucić do dużej miski. Kapustę pekińską pokroić w cienkie paski, pora w cienkie półkrążki, ogórki w drobną kostkę - odcisnąć na sicie, paprykę pokroićw kostkę, odcedzić kukurydzę. Wszystko wrzucić do kurczaka, dodać makaron, wymieszać. Dodać 2-3 łyżki majonezu, pieprz i ewentualnie trochę soli do smaku. Wymieszaać, odstawić na 2 godziny do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

21.04.2011 08:57
smaczna

aguus

27.01.2011 14:23
apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat