Sałatka z młodym szpinakiem i bekonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    500 g
  • pieczywo tostowe

    4 kromki
  • oliwa

    100 ml
  • sól

    do smaku
  • pomidory cherry

    8 szt
  • Sos sałatkowy czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • majonez

    2 łyżki
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • boczek

    kilka szt
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażyć pokrojone w kostkę pieczywo tostowe, doprawiając je czosnkiem i tymiankiem.
Szpinak ułożyć na talerzach, na nim umieścić chrupiący boczek i delikatnie polać sosem sałatkowym przygotowanym wedle wskazówek na opakowaniu. Podawać z grzankami czosnkowymi i pokrojonymi w ćwiartki pomidorami cherry.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 05.06.2013 18:10
mniam mniam
IwonaDD 04.06.2013 15:29
pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat