Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z młodym szpinakiem i bekonem

5.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 500 g
pieczywo tostowe 4 kromki
oliwa 100 ml
sól do smaku
pomidory cherry 8 szt
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat 1 opakowanie
majonez 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
boczek kilka szt
tymianek 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z młodym szpinakiem i bekonem

Na oliwie podsmażyć pokrojone w kostkę pieczywo tostowe, doprawiając je czosnkiem i tymiankiem.
Szpinak ułożyć na talerzach, na nim umieścić chrupiący boczek i delikatnie polać sosem sałatkowym przygotowanym wedle wskazówek na opakowaniu. Podawać z grzankami czosnkowymi i pokrojonymi w ćwiartki pomidorami cherry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 05.06.2013 18:10
mniam mniam
IwonaDD 04.06.2013 15:29
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak