Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szpinak
500 g -
pieczywo tostowe
4 kromki -
oliwa
100 ml -
sól
do smaku -
pomidory cherry
8 szt -
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat
1 opakowanie -
majonez
2 łyżki -
Czosnek suszony Prymat
1/2 łyżeczki -
boczek
kilka szt -
tymianek
1/2 łyżeczki -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Szpinak ułożyć na talerzach, na nim umieścić chrupiący boczek i delikatnie polać sosem sałatkowym przygotowanym wedle wskazówek na opakowaniu. Podawać z grzankami czosnkowymi i pokrojonymi w ćwiartki pomidorami cherry.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się