Sałatka z groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek

    1 puszka
  • żółty ser

    15 dag
  • jabłko

    1 szt
  • seler naciowy

    2 szt
  • rodzynki

    2 łyżki
  • orzechy włoskie

    2 łyżkie
  • rum

    1 łyżka
  • Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • sos

  • Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat

    1 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • woda

    1 łyżka
  • banan

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki umyć, osączyć i moczyć w alkoholu 20 min. Groszek osączyć z zalewy. Ser pokroić w kostkę. Łodygi selera obrać, opłukać, osączyć, i pokroić w cienkie plasterki. Banany obrać, przekroić wzdłuż, pokroić w półplasterki i skropić sokiem z cytryny. Jabłko umyć, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę i również skropić sokiem z cytryny. Groszek wymieszać z serem, selerem, bananami, jabłkiem i rodzynkami wraz z alkoholem, w którym się moczyły. Przyprawić solą, przyprawą do sałatek oraz pieprzem i wymieszać.
Przygotować sos sałatkowy według przepisu na opakowaniu, polać sałatkę, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki co najmniej na 2 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat